Participarea cercetătorilor români din ARCE la marile conferințe europene din domeniul educației

Participarea cercetătorilor români din ARCE la marile conferințe europene din domeniul educației

În perioada 21-25 august 2023, ARCE a participat la ECER (European Conference of Educational Research) și la ERC (Emerging Researchers’ Conference), ambele desfășurate în Glasgow (Scoția, UK) și organizate sub egida EERA (European Educational Research Association). ERC este conferința organizată de către Emerging Researchers’ Group (ERG) a EERA și este dedicată cu precădere studenților doctoranzi în științele educației, desfășurându-se înainte de ECER, pe durata unei zile și jumătate.

Numărul total de participanți la ediția din acest an a fost de 3971, dintre care 3450 la ECER, iar 521 la ERC. Raportat la numărul de sesiuni individuale (simpozioane, prezentare lucrări, postere etc.), au fost desfășurate 1125 de astfel de sesiuni, dintre care 1030 în cadrul ECER și 95 în cadrul ERC.

ARCE a participat la ECER cu un număr de 17 membri, dintre care 6 au fost membri asociați (studenți doctoranzi) care au participat și la ERC. În imaginea de mai jos, se poate observa care au fost universitățile reprezentate de colegi în cadrul conferinței. De asemenea, în cadrul aceleiași imagini, sunt prezentate informații despre numărul de lucrări prezentate de colegi, participări la simpozioane, la discuții panel, cât și numărul de sesiuni moderate de aceștia, alături de rețelele tematice în cadrul cărora a avut loc sesiunea respectivă.

De asemenea, în perioada 22-26 august 2023, ARCE a participat și la conferința bienală EARLI 2023, desfășurată în Thessaloniki (Grecia), sub egida EARLI (European Association of Research in Learning and Instruction). Numărul total de participanți la ediția din acest an a fost de peste 2500 de cercetători, iar numărul total de sesiuni individuale (simpozioane, prezentare lucrări, postere etc.) a fost de 553.

ARCE a participat la EARLI 2023 cu un număr de 7 membri, dintre care 6 au fost membri asociați (studenți doctoranzi/masteranzi). În imaginea de mai jos, sunt prezentate informații despre numărul de lucrări prezentate de colegi, participări la simpozioane, cât și numărul de sesiuni moderate de aceștia, alături de rețelele tematice în cadrul cărora a avut loc sesiunea respectivă.

Pe această cale, vă reamintim că urmează și Conferința Națională de Cercetare în Educație (CERED) care se va desfășura în cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, între 5 și 7 octombrie 2023.

Termenul limită pentru aplicarea cu contribuțiile proprii este 11 septembrie 2023.

Ne vedem la CERED 2023!

Scroll to Top