Anunțăm cu bucurie deschiderea apelului pentru depunerea de lucrări în cadrul Conferinței Naționale de Cercetare în Educație – CERED 2023: „Diversitatea ca resursă în educație și în cercetarea educațională”.
Diversitatea ca resursă educațională are potențialul de a transforma experiențele de învățare ale celor implicați, prin numeroasele sale dimensiuni: diversitatea socio-culturală, diferențele inter-individuale, diversificarea mediilor de învățare și a abordărilor pedagogice, diversitatea lingvistică etc. În acest context, CERED 2023 își propune să aducă în discuție proiectele de cercetare din domeniul educației care sunt legate de tema generală a conferinței, dar și să creeze o platformă deschisă de dezbatere și analiză pentru participanți.
Conferința Națională de Cercetare în Educație din acest an se va desfășura în perioada 5-7 octombrie 2023, la Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Pentru înscriere nu se percepe taxă de participare, iar posibilitatea de transmitere a contribuțiilor este deschisă în perioada 10 februarie – 03 septembrie 2023.
Toate informațiile pentru înscriere pot fi accesate aici.
Subliniem rugămintea de a prelua aceste informații și de a le disemina în comunitățile dumneavoastră profesionale și de învățare. Să ne (re)vedem cu bine și entuziasm!
OECD: How to turn schools into hubs of social and emotional learning
Competențele socio-emoțional sunt indispensabile pentru succesul individual și pentru societăți pașnice și prospere. Cum pot școlile și profesorii să sprijine dezvoltarea acestora?
Webinarul OECD din 30 martie va discuta despre cum să îi ajutăm pe elevi să își dezvolte abilități precum curiozitatea, creativitatea și empatia, pentru a se asigura că pot avea succes la școală, la locul de muncă și în viață. Mai multe informații aici.
Workshop: Abordări interdisciplinare în cercetarea cu privire la minoritatea romă din România
Universitatea de Vest din Timișoara
Perioada: 1-2 aprilie 2023
Acest workshop se adresează persoanelor:
– înscrise într-un program de Master sau Doctorat, la o Universitate din România, la orice facultate sau tinerilor cercetători / tinerelor cercetătoare care au absolvit un program de Master sau Doctorat;
– interesate de teme legate de cultura, istoria, integrarea, discriminarea, participarea romilor în societatea românească și alte teme conexe;
– interesate să discute despre abordări interdisciplinare în cercetare, conectate cu principii ale drepturilor omului;
– dornice să participe la un workshop interactiv, care urmărește în principal schimbul de idei și deschiderea unor noi perspective în cercetare.
Persoanele interesate sunt invitate să transmită următoarele documente pe adresa oana.nestian@intercultural.ro, până cel târziu în data de 7 martie 2023:
– Curriculum Vitae
– O scrisoare de motivare în care să descrie, pe scurt domeniile de interes și motivația de a participa la acest eveniment. *25 de persoane vor fi selectate să participe la acest eveniment. Participarea este gratuită. Costurile de transport, cazare și masă sunt acoperite de organizatori.
Mai multe detalii pot fi solicitate pe office@arced.ro
De citit, analizat și interpretat
Procrastination, teachers, and posthuman theories – when social media and educational research collide – OECD. Autor: Dr. Jo Albin-Clark
Utilizarea rețelelor sociale de către profesori și cercetători în domeniul educației este un subiect care generează multe dezbateri – multe dintre ele, în mod ironic, pe rețelele sociale. „În calitate de profesor și cercetător în domeniul practicilor de documentare, am început să observ cum este prezentat subiectul meu de interes, prin Twitter. Sunt interesată de practicile de documentare ale profesorilor, în care fotografia, video și/sau narațiunea scrisă surprind învățarea ludică.” – afirmă autoarea. Iată aici articolul integral, postat de către EERA (European Educational Research Association).
Mesaje de interes pentru edițiile viitoare ale Newsletter ARCE
Pentru aceia dintre dumneavoastră care doresc să disemineze informații despre un eveniment, despre un subiect sau cercetare și doresc să facă acest lucru în comunitatea ARCE, vă punem la dispoziție posibilitatea de a trimite mesajele către noi, pe adresa oficială ARCE (office@arced.ro), iar noi putem include textul dumneavoastră în următorul Newsletter.