Știri ARCE

Vineri, 24 martie 2023, prof. univ. dr. Lucian Ciolan, prorector pentru Proiecte de dezvoltare, Învățare continuă și Infrastructură educațională al Universității din București și profesor de politici publice și cercetare în educație, a fost ales secretar general al European Educational Research Association (EERA), cea mai mare și mai prestigioasă organizație trans-națională a cercetătorilor în educație din Europa.

EERA este o entitate compusă din asociații naționale de cercetare și reunește, la nivel reprezentativ, peste 40 de țări. EERA, împreună cu asociațiile naționale pe care le reprezintă, este membru al WERA – World Educational Research Association. Principalul scop al EERA este cela de a susține cercetarea de excelență în educație, în beneficiul sistemelor de educație și al societății în general.

Președinte și membru fondator ARCE –  Asociația Română de Cercetare în Educație, prof. univ. dr. Lucian Ciolan este primul membru al EXEC (Executive Board) al EERA care provine din zona Central-Est Europeană. Mandatul său va intra în efectivitate începând cu anul 2024.

Rolul secretarului general în cadrul EERA este de a coordona, împreună cu președintele, activitatea biroului de la Berlin, precum și de a se implica în organizarea conferințelor anuale ECER (European Conference on Educational Research), de a coordona agenda de lucru a Consiliului EERA și a Biroului Executiv al asociației.

Științele educației reprezintă un domeniu de cercetare în plină restructurare și dezvoltare în România, iar ARCE are o strategie care susține derularea de studii de cea mai bună calitate pentru a produce dovezi științifice care să informeze politicile educaționale și să îmbunătățească practicile din domeniu. O atenție aparte este concentrată pe atragerea și susținerea cercetătorilor emergenți, conectați cu comunitatea mai largă a cercetătorilor europeni din educație.

Scroll to Top