Anunțăm cu bucurie deschiderea apelului pentru depunerea de lucrări în cadrul CERED 2023: „Diversitatea ca resursă în educație și în cercetarea educațională”.
Diversitatea ca resursă educațională reprezintă o contribuție la experiențele elevilor, iar învățarea este ancorată în aceste experiențe. În acest context, CERED 2023 își propune să aducă în discuție proiectele de cercetare din domeniul educației care asigură continuitatea activităților noastre, dar, în același timp, să abordeze cu deschidere și curaj oportunitățile de diversificare a resurselor educaționale și de cercetare educațională.
Conferința Națională de Cercetare în Educație, din acest an, se va desfășura în perioada 5-7 octombrie 2023, la Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității Babeș-Bolyai, în organizarea Departamentului de Științe ale Educației. Pentru înscriere nu se percepe taxă de participare, iar posibilitatea de transmitere a contribuțiilor este deschisă în perioada 10 februarie – 03 septembrie 2023.
Mulțumim, pe această cale, colegilor de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, pentru buna organizare!
Toate informațiile pentru înscriere pot fi accesate aici.
Subliniem rugămintea de a prelua aceste informații și de a le disemina în comunitățile dumneavoastră profesionale și de învățare. Să ne (re)vedem cu bine și entuziasm!
Workshop:Abordări interdisciplinare în cercetarea cu privire la minoritatea romă din România
Universitatea de Vest din Timișoara
Perioada: 1-2 aprilie 2023
Acest workshop se adresează persoanelor:
– înscrise într-un program de Master sau Doctorat, la o Universitate din România, la orice facultate sau tinerilor cercetători / tinerelor cercetătoare care au absolvit un program de Master sau Doctorat;
– interesate de teme legate de cultura, istoria, integrarea, discriminarea, participarea romilor în societatea românească și alte teme conexe;
– interesate să discute despre abordări interdisciplinare în cercetare, conectate cu principii ale drepturilor omului;
– dornice să participe la un workshop interactiv, care urmărește în principal schimbul de idei și deschiderea unor noi perspective în cercetare.
Persoanele interesate sunt invitate să transmită următoarele documente pe adresa oana.nestian@intercultural.ro, până cel târziu în data de 7 martie 2023:
– Curriculum Vitae
– O scrisoare de motivare în care să descrie, pe scurt domeniile de interes și motivația de a participa la acest eveniment.
*25 de persoane vor fi selectate să participe la acest eveniment. Participarea este gratuită. Costurile de transport, cazare și masă sunt acoperite de organizatori.
Mai multe detalii pot fi solicitate pe office@arced.ro
Games of Science – competiție pentru tineri cercetători
Înscrierile pentru ediția a doua a Games of Science au început în 7 februarie și oferă tinerilor cercetători din România acces la ateliere de comunicare publică, un concurs cu premii de 2000 de euro și acces într-o comunitate globală de changemakers. Organizat de Social Innovation Solutions, Games of Science este un proiect de promovare a comunicării științei pe înțelesul publicului larg, dezvoltat și implementat de Ada Roseti, constituit din sesiuni de training cu tineri oameni de ştiinţă, la capătul cărora participanții se întrec într-un concurs de prezentări științifice. Proiectul este deschis masteranzilor şi doctoranzilor români, precum și cercetătorilor, cadrelor didactice universitare, personalului didactic din învățământul preuniversitar și altor specialiști în vârstă de 20–35 de ani care lucrează în instituții de învățământ și cercetare sau în alte organizații cu profil științific.
Înscrierea pentru training și concurs este gratuită și se va face aici. În cadrul finalei vor putea participa finaliştii rundelor de preselecţie care vor avea loc după fiecare din cele opt sesiuni de training.
Eveniment Smart Diaspora Timișoara, 11-13 aprilie 2023
„Smart Diaspora 2023” este un proiect internațional de referință pentru legătura românilor din diaspora cu societatea românească. Evenimentul principal va avea loc în perioada 11 – 13 aprilie 2023 la Timișoara și este organizat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, sub egida Guvernului României, Ministerului Educației și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.
Evenimentul are ca scop promovarea valorilor românești în lume și crearea unor relații strânse alături de cei ce ne reprezintă țara în afara granițelor.
Mesaje de interes pentru edițiile viitoare ale Newsletter ARCE
Pentru aceia dintre dumneavoastră care doresc să disemineze informații despre un eveniment, despre un subiect sau cercetare și doresc să facă acest lucru în comunitatea ARCE, vă punem la dispoziție posibilitatea de a trimite mesajele către noi, pe adresa oficială ARCE (office@arced.ro), iar noi putem include textul dumneavoastră în următorul Newsletter.