Comunitatea ARCE
Anunțăm cu bucurie faptul că am reușit, în ultimele luni, să creștem comunitatea ARCE și să atingem un număr de peste 100 de membri activi (membru cu drepturi depline sau membru asociat). Pe această cale, dorim să le mulțumim tuturor celor care au sprijinit acest demers și tuturor celor care s-au alăturat cu entuziasm. De asemenea, apelăm în continuare la dumneavoastră pentru a continua acest proces de creștere. Statutul de membru ARCE este valabil pentru anul calendaristic în curs, excepție făcând persoanele care au aderat în perioada noiembrie-decembrie 2022, statutul fiind automat prelungit pentru anul 2023. Vă stăm la dispoziție pentru a răspunde întrebărilor dumneavoastră și vă rugăm să transmiteți dovada achitării taxei pe adresa oficială ARCE (office@arced.ro). Tot de acolo veți primi din partea noastră certificatul pentru anul 2023. Vă reamintim că principalele beneficii pentru calitatea de membru ARCE (asociație membră a European Educational Research Association – EERA) sunt:
Certificat de membru și beneficiar al drepturilor ce decurg din calitatea de membru/membru-asociat, conform Statutului Asociației.
Acces la The European Educational Research Journal (EERJ) – oferit cu sprijinul EERA.
Newsletter ARCE – știri și informații din domeniul cercetării în educație la nivel național și internațional.
Implicarea și participarea în rețele tematice de cercetare organizate în cadrul ARCE.
Acces la resurse puse la dispoziție de către ARCE și/sau EERA.
Participarea la evenimente și conferințe organizate în țară sau în străinătate.
Participarea la proiecte de cercetare și /sau editoriale sub egida ARCE.
Eveniment Smart Diaspora Timișoara, 11-13 aprilie 2023
„Smart Diaspora 2023” este un proiect internațional de referință pentru legătura românilor din diaspora cu societatea românească. Evenimentul principal va avea loc în perioada 11 – 13 aprilie 2023 la Timișoara și este organizat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, sub egida Guvernului României, Ministerului Educației și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.
Evenimentul are ca scop promovarea valorilor românești în lume și crearea unor relații strânse alături de cei ce ne reprezintă țara în afara granițelor.
Blogul BERA (British Educational Research Association)
Blogul BERA (British Educational Research Association) pune la dispoziție o serie de resurse utile, iar din categoria lecturilor propunem mai departe ultimele articole scrise acolo:
A new ecology of higher education: Disability, access, participation and belonging
Emerging Researchers’ Conference – ECER 2023 Glasgow
Prin participarea la ERC, cercetătorii emergenți au ocazia de a se implica în cercetarea educațională de nivel mondial și de a afla prioritățile și evoluțiile de la cercetători și cadre didactice remarcabile la nivel regional și internațional. ERC este organizată special pentru a include activități și ateliere de lucru care oferă cercetătorilor emergenți oportunități variate pentru crearea de rețele, crearea de conexiuni globale și schimbul de cunoștințe, împărtășind cele mai recente perspective inovative pe subiecte de interes pentru ei.
Aici programul și alte informații utile.
Mesaje de interes pentru edițiile viitoare ale Newsletter ARCE
Pentru aceia dintre dumneavoastră care doresc să disemineze informații despre un eveniment, despre un subiect sau cercetare și doresc să facă acest lucru în comunitatea ARCE, vă punem la dispoziție posibilitatea de a trimite mesajele către noi, pe adresa oficială ARCE ( office@arced.ro), iar noi putem include textul dumneavoastră în următorul Newsletter.
Școala de vară EERA 2023 „Participatory approaches in educational research” își propune să sprijine doctoranzii interesați să aducă vocile și acțiunile participanților în centrul cercetării educaționale. Școala de vară va oferi spații de împărtășire, discuții și dezbateri, permițând cercetătorilor să interacționeze între ei, dar și cu cercetători mai experimentați, pentru a învăța, pornind de la ideile proprii, dar în mod colaborativ, despre ceea ce privește practicile, problemele și provocările cercetării. Apelul de deschidere a înscrierilor: 15 Noiembrie 2022, iar data limită: 31 Ianuarie 2023. Toate informațiile despre participare și organizare pot fi regăsite aici.