Eveniment: Designing Research to Assess the Effects of Early Severe Deprivation on Brain-Behavioral Development

ARCE vă invită la conferința „Designing Research to Assess the Effects of Early Severe Deprivation on Brain-Behavioral Development”, care va avea loc online pe data de 11 mai (17:00 – 20:00). Evenimentul este organizat de către Bucharest Early Intervention Project, Assessment and Individual Differences Lab, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București, în parteneriat cu ARCE.

Înscrierile se pot face prin acest formular. După înscrierea la eveniment, veți primi link-ul și datele de acces pe email. Prezentările vor fi în limba engleză.

Descrierea evenimentului:

Problemele din orfelinate și adopțiile din perioada comunistă au fost și rămân subiecte controversate. Proiectul de cercetare Bucharest Early Intervention Project (BEIP) a urmărit evoluția unor copii din astfel de centre, luând în considerare mai multe aspecte ale dezvoltării lor.

Proiectul vizează 3 grupuri de copii din România: copiii care au fost abandonați în instituții și au rămas acolo, copii care au fost abandonați în instituții și ulterior plasați în asistență maternală, și copii care nu au fost niciodată instituționalizați. Aceste trei grupuri au fost studiate intens până la vârsta de 16 ani, cu un follow-up la 21 de ani. Studiul continuă chiar și în prezent.

Invitați vor fi trei cercetători de renume din domeniul psihologiei, iar în cadrul acestei prelegeri va fi prezentat cadrul conceptual, aspecte etice și metodologice, cât și descoperiri cheie care vizează multiple domenii: dezvoltarea socio-emoțională, psihopatologie, dezvoltarea fizică, neurologică și biologică.

Invitați: Dr. Charles A. Nelson, Dr. Nathan A. Fox și Dr. Charles H. Zeanah.

Dr. Zeanah va oferi o prezentare generală a proiectului, inclusiv cadrul conceptual al acestuia, proiectarea sa experimentală, aspectele etice și natura intervenției desfășurate. El va continua discuția prin rezumarea metodelor și descoperiri din domenii cheie, inclusiv dezvoltare social-emoțională și psihopatologie.

Dr. Nelson va rezuma metodele și descoperirile din domeniile cheie – dezvoltarea fizică, dezvoltarea neurologică și dezvoltarea biologică, inclusiv modificări la nivel molecular.

Dr. Fox va încheia discuția prin rezumarea metodelor și a constatărilor din domenii cheie, inclusiv funcționarea creierului și dezvoltarea cognitivă. El va sublinia importanța perioadelor sensibile – cum sunt evaluate și ce înseamnă.

Detalii despre invitați pot fi consultate aici.

Mai multe detalii despre acest proiect puteți regăsi pe site-ul http://www.bucharestearlyinterventionproject.org

 

Scroll to Top