Conferințele ECER – de la Yerevan (2022) la Glasgow (2023)

EERA a finalizat cu succes încă o ediție a conferinței anuale ECER, desfășurată la Yerevan,

Armenia, între 23-25 august 2022. Conform tradiției, conferința principală a fost precedată de cea a „emerging researchers”, pe 22-23 august.

Cei aproape 2000 de cercetători au putut participa fie la ediția față în față, fie la cea online, anul acesta fiind primul în care EERA adoptă această abordare.

În anul următor, organizarea conferinței este preluată de Universitatea din Glasgow, Scoția,

care, împreună cu SERA (Scottish Educational Research Association) au anunțat deja tema evenimentului: ”Valuing Diversity in Education and Educational Research”. Calendarul și mai multe detalii despre viitoarea ediție ECER pot fi regăsite aici.

Înscrierile încep deja pe data de 1 decembrie 2022!

EERA Summer School 2023

Școala de vară EERA 2023 „Participatory approaches in educational research” își propune să sprijine doctoranzii interesați să aducă vocile și acțiunile participanților în centrul cercetării educaționale. Școala de vară va oferi spații de împărtășire, discuții și dezbateri, permițând cercetătorilor să interacționeze între ei, dar și cu cercetători mai experimentați, pentru a învăța, pornind de la ideile proprii, dar în mod colaborativ, despre ceea ce privește practicile, problemele și provocările cercetării.

 

Apelul de deschidere a înscrierilor: 15 Noiembrie 2022, iar data limită: 31 Ianuarie 2023. Toate informațiile despre participare și organizare pot fi regăsite aici.

Conferința anuală a BERA (British Educational Research Association)

Între 6-8 septembrie 2022 s-a desfășurat la Liverpool conferința anuală a BERA (British Educational Research Association), una dintre cele mai puternice asociații profesionale ale cercetătorilor în educație din lume.

CERED 2022

Vă mulțumim pe această cale pentru tot interesul acordat celei de-a IX-a ediții a conferinței anuale CERED și așteptăm cu nerăbdare să construim un dialog valoros pentru domeniul cercetării în educație, în perioada 27-29 Octombrie, la București. Avem un număr de 44 lucrări acceptate și peste 185 participanți înregistrați. Menționăm că lucrările conferinței se vor desfășura exclusiv față în față. Anumite secvențe vor beneficia live streaming

În zilele imediat următoare conferinței, secțiunea de Știri ARCE va fi actualizată, ideile principale ale Conferinței fiind surprinse și acolo.